Wist je dat?

7life in 2015 op de markt is gepresenteerd?

In 2014 zijn de eerste stappen genomen om te bouwen aan 7LIFE. Het ontwikkelen van de vragenlijsten, de eerste assessment, het uitwerken van het 7LIFE model…. Dat was een aardige klus. Pas in 2015 waren we klaar om ook met 7LIFE aan de slag te gaan bij onze klanten. Met een groep trainers en een paar nieuwsgierige bedrijven konden we vervolgens “ons” 7LIFE presenteren in het theater van AFAS Software, in Leusden. Een ongelooflijk mooi moment.

Er meer testen zijn die met communicatiestijlen werken?

Het team van 7LIFE kwam voor het eerst met het concept van communicatiestijlen in aanraking via LIFE LANGUAGES, een model uit Amerika. Nu is dat niet de enige partij die met deze stijlen werkt; er zijn wereldwijd meer dan 10 aanbieders die ongeveer een zelfde opzet en insteek gebruiken, voor allerlei doelgroepen. 7LIFE heeft gekozen om zich te richten op ontwikkeling en groei van mensen en organisaties, met een gevalideerd instrument. Iets dat niet mogelijk bleek te zijn met andere aanbieders. Vandaar de stap om in 2014 een eigen model te ontwikkelen, dat we wèl kunnen onderzoeken en uitbreiden naar de Nederlandse markt.

7life exclusief werkt via trainers en partners?

Het is dus niet mogelijk om “zomaar” een test te doen op internet. Wij geloven in een complete assessment: de resultaten van een online vragenlijst in combinatie met een persoonlijke toelichting. Deze toelichting kan in de vorm van een gesprek, coaching, een workshop, een training of een ander event. Onze assessments zijn dus alleen via ons netwerk te verkrijgen!

We niet alleen naar communicatiestijlen kijken?

Communicatie is voor een groot deel vaardigheid, bekwaamheid. Dat betekent, dat je ook kunt leren of kunt ontwikkelen. En om te kunnen ontwikkelen of groeien, zijn extra inzichten heel handig. Inzichten die gaan over jouw eigen voorkeur, dus hoe je leert. Maar ook over omgaan met verandering. Wij noemen dat Leervoorkeur en Veranderkracht. En die twee vinden we net zo belangrijk als de Communicatiestijlen!

© 2019 7Life