KLUIS7: 7LIFE voor kinderen

inzicht in de communicatie van kinderen

Het is pauze: lekker rennen op het plein! Maar niet iedereen doet mee. Eefje trekt zich namelijk het liefste terug om alleen te spelen en Harry lijkt altijd de dupe te zijn van pestgedrag...

Naast dit voorbeeld zijn er nog tal van situaties waar je als leerkracht of ouder tegenaan loopt. Denk bijvoorbeeld aan Koen die maar al te vaak 'plakt' aan de juf of Rachel die niet stopt met klikken. Voor dit soort communicatiegedrag is er een expertise ontwikkelt, namelijk: Kluis7.

Kluis7

Kluis7 werkt vanuit de zeven communicatiestijlen. Samen met het kind ga je op ontdekkingstocht naar wie je bent en hoe je contact maakt met anderen. Het doel van deze tool is om een kind te begeleiden in zijn unieke communicatie- en leerproces. Ofwel: de tool helpt je om het kind beter te begrijpen en te zetten in haar eigen kracht. Het prettige van kluis7 is dat het niet alleen geschikt is voor het onderwijs, maar ook bijvoorbeeld voor jouw eigen kinderen.

Hoe het werkt

Hier omschrijven we een voorbeeld voor het onderwijs. Vanaf groep 4 ligt er voor elk leerjaar een lesprogramma klaar met 10 lessen. Elk jaar heeft een eigen thema die voortborduurt op de voorgaande jaren. Dit maakt dat de kinderen in groep 8 hun eigen communicatie behoorlijk goed in beeld kunnen brengen! Met deze schat aan informatie gaan ze goed voorbereid naar het voortgezet onderwijs. 

Maar er is meer, zo brengt het programma namelijk een positief effect voor:

  • de groepsdynamica in de klas;
  • verbeteren van de leerresultaten;
  • een veilig en prettig gevoel;
  • het stijgen van zelfbeeld en zelfvertrouwen;
  • en het ontwikkelen aan sociale vaardigheden (er wordt hierbij concreet gewerkt aan de pijler '21e eeuwse vaardigheden'). 

De kinderen staan hiermee sterker in hun schoenen en als leerkracht wordt het eenvoudiger om gedifferentieerd te werken in de klas.

Specifiek

Met de Kluis7 tool help je dus een kind te stralen op haar eigen, unieke manier! Het geeft ook antwoorden op vragen als:

✓ Waar word je blij van?

✓ Hoe kan ik je motiveren?

✓ Wat is jou persoonlijke manier van leren en ontwikkelen?

✓ Met welke woorden bereik ik jou?

✓ Wat is jouw unieke kracht?

✓ Hoe kan ik zien dat je het moeilijk hebt?

✓ En hoe kan ik je dan het beste helpen?

✓ Wat verwacht je van de mensen om je heen?

Dus werk je met kinderen of wil je meer vragen over de tool voor bijvoorbeeld je eigen kinderen? Neem dan contact op met Monique Aalberts, kindercoach 'Josia'. 

Neem contact op:

© 2019 7Life